2 vindu og 2 dører

Onsdag og torsdag denne uka hadde jeg hjelp av pappa og en onkel, og vi fikk byttet 2 vinduer på soverom på loftet og en baderomsdør. Tidligere har pappa hjulpet meg med å sette inn kjellerdør i grunnmuren også.

Tanken var å gjenbruke 2 gamle h-vinduer som jeg hadde fått, slik som jeg tidligere har gjort på stua. Det viste seg imidlertid at vinduene i 2. etasje er lavere enn de i 1., så da gikk planen om gjenbruk i vasken, og det var bare å sette seg i bilen for å avlegge Tore Ligaard et besøk.

For 120×110 (hxb) kostet et 2lags vindu med argon ca 3 lapper, og det er halv pris av veiledende. Litt dyrt syntes jeg, men vet jo også at TL har gode priser, så da var det bare å fleske til. Har lest andre steder at vindu bør kjøpes til halv pris, dvs at det alltid er/kommer tilbud ned mot halv pris, og det stemte i alle fall her 🙂

Satte inn litt mindre vindu enn de gamle, da jeg synes det er penere i 2. etasje. Da blir det også litt utearbeid med vindtetting og tilpassing av vannbrett og bordkledning. Etterhvert ser huset mer og mer ut som et lappverk, men det blir det orden på når bordkledningen blir byttet en gang..

Baderomsdør var det litt tjon med, da jeg brukte ei 210-dør og karm som utgangspunkt. Det ble litt kapping og sånt for å få døra i rett høyde ift stuedøra, da baderomsgulvet er en del høyere enn gulvet forøvrig. Men det var bare å sette den eldre generasjonen på saken så ordnet det seg ganske så lettvint, og med brukbart resultat.

Det ble litt blod og greier i løpet av disse dagene, og forbruket av plaster steg med mange 100% ift normalen, men ingen varige mén.. I den forbindelse dukket det også opp noen fine ord fra min onkel, som «HMS», «arbeidsformann» og lignende..

Litt bilder fra moroa, også fra kjellerdør-sjauen..

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>