Flytting

Så er dagen for flytting her. Den gamle leiligheten er pakket ned i esker og stablet opp i påvente av flittige arbeidshender..

Pappa kommer med lastebil og ellers blir vi vel en 7-8 stk. som skal stå for bæring samt utvasking. Den tyngste utfordringen i bokstavelig forstand blir 2 stk. piano som skal være med, men det har vi alle vært med på før, så det skal gå bra. Torsdag fikk vi vasket og ryddet mye på huset, så der er det så klart som det kan bli til at flyttelasset kommer inn.

Vi har ikke fått gjort så mye bygningsarbeid nå når det har nærmet seg flytting, men noe har det blitt. Men maling og pensel ble det ikke bruk for kan en trygt si, heller ikke sparkelspaden har kommet til nytte sålangt.. Ting tar tid, og det er ikke noe artig hvis en bare må skyndte seg og få arbeidet unna, resultatet blir ofte også deretter. Jeg prioriterer heller at det skal bli bra, enn å ha «fullverdig» standard fra innflytting..

Status for stua nå er ca som på bildet til høyre, bortsett fra at det har kommet opp en del mer gipsplater. På'n igjen... Jekkearrangement til skjevheter i etasjeskillet omkring pipa Bæring mellom kjøkkenet og stua i form av en dobbel 2×6″  er kommet på plass, og vi har også fått murt opp brannmurer omkring pipa slik at jekkene som står i stua kan tas ned. I tillegg har vi fått lagt gipsplater i ca halve taket. Det var en artig og rask jobb 🙂 Gipsheisen besto av 3 personer + en som skrudde platene..

Det elektriske anlegget er også kommet et godt stykke videre, og installasjonen i stua er ferdigkoblet med brytere, downlights og stikk. På loft og i kjeller er det ikke gjort så mye da det ikke er klart til det. Men, rør og ledninger er trekt. I kjeller fikk elektrikeren lagt opp 3-fase kontakt, så da kan kompressoren (som bare har stått i veien så langt…) snart fyres opp og lette jobben framover.

Sikringskapet blir koblet ferdig på mandag, og strøminntaket blir også flyttet da. På tirsdag kommer e-verket for å montere ny måler (pga at den gamle bare er 2-faset og det nye inntaket blir 3-faset). Dette var mer i rute enn jeg hadde håpet på, og det er en glede å ta med seg!

Takk til alle som har bidratt på forskjellige måter så langt, dere får bare glede dere til å komme på innflyttingsfest om en stund..

4 kommentarer tilFlytting

 • Ingunn

  Hei Steinar! Så gøy å se flyttebloggen din! Jeg kommer til å følge utviklingen. Og jeg gleder meg til å komme på besøk i ferdig hus! Her inviterer man seg selv. 😉 Hilsen Ingunn

  • Steinar

   Hei Ingunn 🙂 Artig at du følger med!
   Skjønner at du ikke har tenkt å komme på besøk på en stund… 😉
   Selvbedt er velbedt spør du meg…, dere er hvertfall velkommen! Hilse E!

 • Randi & Tom

  Gratulerer så langt…!
  Vi kommer på innflyttingsfest, men da må vi få beskjed i god tid.
  Det haster kanskje ikke riktig enda?
  Uansett, – vi er imponert over pågangsmotet og utholdenheten din.
  Lykke til!
  Randi & Tom

  PS! Vi sitter og hygger oss med siste rester av nøttekaker fra jula

  • Steinar

   Takk for det! Dere er hjertelig velkommen på innflyttingsfest! Kanskje det blir til sommeren…??
   Hvis det blir nøttekaker til overs er jeg åpen for dem 🙂

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>