Behandling av trepanel

Her på bloggen skjer det ikke noe hver dag lenger, det har delvis med at det ikke er internett her å gjøre, og så er det visst noe som heter OL…

Jobben med stua går framover, om enn ikke så fort. Det har vært sparkling og pussing av gips på veggene, og det nærmer seg at malerrullen kan tas fram. Ellers har jeg pusset litt på pipa og snart  ferdig med gips i åpningen mellom stua og kjøkken.

Det meste av tida har likevel gått til panelet som skal opp på 2 av veggene i stua. Har kommet så langt at jeg såvidt har begynt å spikre det på veggen.

Det er ubehandlet trepanel som ble kjøpt inn, og det er en god del jobb før at det er ferdig malt hvis resultatet skal bli bra..Har vurdert å kjøpe ferdigmalt, men samtidig går en da glipp av gleden over å ha gjort det selv, og det er verdt litt det sjø…

I alt er det ca 10 operasjoner for hvert panelbord, og enda kunne det vært flere. Målet er å få overflaten pen og jevn, men samtidig skal en se at det er ekte tre og ikke f.eks. MDF-plater. Finishen er hvit, glansgrad 40, og malingen dekker nok til at treverket ikke skinner gjennom. Det som viser at det er tre, er de naturlige ujevnhetene som treverk har. Panelet kan selvfølgelig helsparkles hvis en ønsker en helt glatt overflate, men da er det ikke noe poeng å ha trepanel, og et bedre alternativ er nok  MDF panelplater.

Behandlingen i rekkefølge ble slik:

  1. vannbeising (påføring av vann med pensel)
  2. pussing, korning 120
  3. kvistlakk 2 strøk
  4. grunning 1 strøk
  5. sparkling av hull/sprekker, 2 strøk
  6. pussing, korning 180/240
  7. maling 2 strøk

Noen bilder fra prosessen og resultatet:

8 kommentarer tilBehandling av trepanel

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>