Vi LISTER oss så stilt på tå..

En liten oppdatering herfra. Stua begynner å nærme seg slutten nå , men fortsatt er det en del ting igjen som tar mye tid. Har nå fått begynt på listene, og er ferdig med taklistene.

Fant ikke ut helt hvordan jeg skulle få hjørnene riktig, men etter tips fra en snekkerkompis gikk det greit. Sikkert flere som har respekt for taklister, så kan gi tipsene videre her.

Få fine hjørner

Listene er av profilert hulkil-type, dvs de har anlegg mot vegg og tak og er skrå mellom med hulrom bak, og det er de vanskligste listene å få fine skjøter og hjørner med.

Trikset med hjørner er å vende veggsiden av lista opp når en sager den, slik at anlegget på sagen (eller gjæringskasse) blir vegg. Så er det bare å vinkle sagen 45 grader på anlegget (veggen), så blir vinkelen riktig.

Rettskjøter

Det enkleste når en monterer lister og skal ha en rettskjøt, er å ha listene rette i endene, altså bare kuttet rett av. Et bedre alternativ, er å skråkappe disse også, slik som hjørnene. Da forblir skjøten fin selv om treet krymper noe. Se på bildene for et eksempel.

Ellers har jeg fått malt muren omkring pipa. Her tenkte jeg først å ha bommulshvit (S-0502Y), men fant ut etter første strøk at det ikke falt helt heldig ut. I stedet ble det til at jeg valgte den samme lyse og varme gråfargen som er på ene veggen; det ble mye bedre, og en fin kontrast til både brun, takhvit, sort og bommulshvit som er fargene som møtes rundt pipa.

Nå er det bare å få gjort ferdig gulv- og karmlister, så kan jeg snart begynne å kjøpe gardiner.. 🙂

5 kommentarer tilVi LISTER oss så stilt på tå..

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>