Baderomsinteriør

Jobben med badet i 1. etg. er godt i gang. Alt av røropplegg, både trykk- og avløpsside, er på plass (inkl. rør-i-rør til 2. etg.). Kommer mer om det senere.

Tenkte jeg kunne vise hvordan badet blir innredet, da dusjløsning ble bestemt (og bestilt 🙂 ) i går. Dette tidligere innlegget viser planløsningen for badet (siste 3 bildene). Servant og servantskap er kjøpt tidligere på et konkurssalg til en rimelig penge. Synes forøvrig prisen for dusjløsningen ble bra også, fikk ca 25% på en i utgangspunktet bra pris, det skal lønne seg å være en god kunde! 🙂

linc-angel dushjørne

linc-angel dushjørne

Frostet glass med striper

Frostet glass med striper

For dusjen blir det et hjørne bestående av 2 glassdører, ellers ingenting (dvs ikke kabinett). Lages av INR, som er en svensk produsent, hvor varene ser ut til å være av god kvalitet. Innfesting/hengselparti har finish som aluminium (kan også fås i blank tilnærmet krom). Dørene er frostet glass med horisontale klare striper for hver 30 cm ca. Dørene holdes sammen ved hjelp av den vanlige magnetløsningen. Dørhåndtakene er runde knotter i samme finish som hengslene.

Størrelsen er 100 x 90 cm. Synes 90×90 er litt lite, og i tillegg blir dusjarmaturen mer i senter med 100cm bredde. I ettertid ser jeg at det kanskje er en smule dumt, da døren på 100cm ikke kan foldes helt inn i hjørnet pga at den andre døren er 90cm, men det kan løses ved å åpne døren utover og legge den inntil veggen fra dusj mot baderomsdør. Å kunne «folde inn» dusjhjørnet regner jeg som en fordel da det gir mer bevegelsesfrihet på badet.

Dørene løftes «automatisk» når de svinges, slik at det er en mulighet for å berge tetningslisten mot gulvet ganske lenge. Laveste punkt har dørene når de står 90 grader på vegg (rett hengsel).

Når det gjelder servanten, ble det opprinnelig kjøpt inn en brukt baderomsinnredning, som hadde vask i form av en glassbolle. Imidlertid fant jeg ut at det er veldig upraktisk med en sånn løsning for hovedbad, og derfor kjøpte jeg en ny innredning da jeg var innom et konkurssalg. Lages av Balteco og heter Piccolo.

innredning

innredning

Valgte et møbel med lys finish, noe alá eik, inkludert overskap og speil med lyslist. Det vil antakeligvis gi badet et lysere og lettere inntrykk. Servanten er også helstøpt i 120 cm bredde.

Det som gjenstår av innkjøp for badet nå, er det man på fint kaller «dusjgarnityr» samt armatur og avløp til servanten. Så er det også planlagt et høyskap til høyre for servanten, men det haster ikke så veldig.

Gulvflis Diamond_Rocks_Copper_30x60_260x360

Gulvflis Diamond_Rocks_Copper_30x60_260x360

På vegger og gulv blir det flis. Gulvflis er forholdsvis store 30×60 cm, og ligner på skifer på overflaten, med en brunfarge som er en mellomting mellom kobber og bronse. Veggene får en noe mindre (tror det er 25×40 cm) hvit flis med svake nyanser av noe gråbrunt.

Ellers blir det gulvmontert wc som jeg har fått givende. Et innbyggings-wc er noe dyrere (hvis en kjøper nytt altså), i tillegg til at det også krever en god del mer arbeid i montering. Fordelen med innbyggings-wc er jo lettere vasking, men det veier ikke opp for min del..

Bygging av bad fortsetter i neste innlegg

1 kommentar tilBaderomsinteriør

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>