Klart for vinteren

Ei glad-melding her: Nå kan bare vinteren komme, for alt nødvendig arbeid utvendig er ferdig! Har hatt veldig fint vær slik at vi har fått gjort det som skulle gjøres. Fint vær i denne sammenheng betyr egentlig bare plussgrader, men hvis det også regner (som det har gjort en god del) så er det ekstra fint…, da forsvinner telen i bakken raskere 🙂

Det som er gjort er bla å legge isolasjon og grunnmursplast, samt grave igjen rundt alle murene. Har gjort det meste for hånd med god dugnadshjelp. Fikk også kjørt hit ca 35 m³ med masse fra en som skulle grave ut parkeringsplass på Byåsen. Var veldig grei han som hadde oppdraget, så han planerte ut massen for meg, og fylte inntil huset på den ene sida, det var det mening i!

Det andre som er gjort er støpearbeid for å fylle sprekken mellom grunnmur og reisverk på huset etter jekkinga. Har fått fylt det meste nå, og nok til at jekkene kan tas bort om noen dager.

Selv om det ikke er så mange runder med sementblanda, så er det ganske mye jobb å få fylt opp disse hullene fordi det blir forskaling på alle sider. Endte opp med å lage en traktløsning som vi øste betongen oppi, fant ut det ble det enkleste etter å ha prøvd en annen løsning først. Har fått isolert utenpå og resten av sprekken som jeg ikke har rukket å støpe i enda.

Nå kan skuldrene senkes litt og «kosearbeidet» inne begynne 🙂

2 kommentarer tilKlart for vinteren

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>