jeg maler..

Tiden går, og det er lenge siden jeg sa: «stua må vel begynne å bli ferdig om en 14-dagers tid..»! Det har blitt mange 14-dager etterhvert, men nå ser jeg i allefall enden.

Den siste uka har gått med til stuetaket for det meste, dvs sparkling, pussing  og maling.. Etter 4 omganger med sparkel, 2 runder pussing og 4 strøk maling erklærer jeg herved stuetaket for ferdig! Og, det skal bli en stund til neste gang taket skal males..

Kan sikkert komme med noen tips ift det å få overflaten fin, men tror jeg hopper over det denne gang. Jeg våger allikevel påstanden: Å få en 100% strøken malt overflate på gipsplater (uten noen form for tapet) er vanskelig!

Hvor bra en kan få det kommer an på flere ting, bla hvor bra underlaget som gipsplatene skal skrues på er utført (som regel stenderverk eller lekter/lydbøyler). Hvis dette ikke er bra, vil det skinne igjennom når jobben er gjort til slutt. Ellers handler det om sparkling og maling hvor begge aktivitetene handler om:  1. Å ha øynene med seg, og 2. Håndlag og teknikk.

Det handler selvfølgelig også om materialvalg og kvalitet på verktøy, men det er mer forutsetninger for et bra resultat.

En trøst dersom en blir misfornøyd er at selv ikke eksperter får det perfekt, noe en kan se i mange bygg rundt omkring hvis en ser nøye etter.. Å være ekspert betyr vel forøvrig egentlig bare at en vet å unngå de verste feilene.., som en klok mann har sagt..

Så måtte jeg bare montere og prøvekjøre downlightsene etter at taket var ferdig malt! 🙂 Alt fungerte som det skulle og det helhetlige resultatet tror jeg jeg kommer til  å bli veldig fornøyd med etterhvert som mer og mer blir ferdig av stua.

bilder under som alltid 🙂

4 kommentarer tiljeg maler..

 • Eg har hørd at om man ska ha spotta i take må man ha ganske my plass mellom tak å gølv i andreegt.. Veit itj kolles eg ska forklar d beir;) D e eg lura på e: Tar spotboksan dinj my plass? Altså, e d langt fra take der spottan e plassert te gølve i andreegt?;)

  • Steinar

   Det du snakke om hete etasjeskille på fint 🙂

   Kor my avstand du må ha variere litt etter koilles type spot det e. Hvis du har problem me plassen, går det f.eks. an å bruk led-spotter, men ikke sekkert du like lyset i dem??

   Kassan æ har brukt e 13cm høg, og etasjeskille (avstand mellom tak stua til 2. etg) e 15 cm. Så bygge panel og gips i taket ca 3cm, så da e de ca 5cm rom over spotkassan te gulvbord i 2. etasjen.

   Her e en figur som vise minimumsavstanda for «innfelt belysning» minimumsavstander downlights.

 • Sweet! No veit eg plutselig ein heil del om spotta;)

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>