Jekking del 3

Siden siste innlegg har det vært mye jobbing på huset, og jeg har ikke kunnet prioritere bloggen. Etter å ha fått gjort det mest kritiske før vinteren kommer (dvs minusgradene), er det nå mulighet for å senke skuldrene en smule 🙂

Selve jekkinga er nå ferdig, og det er en milepæl vil jeg si! Huset er kommet i vater og sånn noenlunde i lodd. Alt har egentlig gått veldig bra, f.eks. så er pipa like hel, avløp og vannrør i vegg har berga og jekkearrangement har vist seg å fungere godt. Grunn til glede..

Siste fase av jekkinga var egentlig «plankekjøring» ift den jobben som var gjort tidligere, men likevel viktig selvfølgelig. Det jeg har gjort er å flytte jekkene tilbake fra bæreveggen midt i huset ut til ytterveggen som jeg jekket først. De fleste jekkene hadde stått oppjekket under stålbjelken (sikret med dekkestøtter og mellomlegg på grunnmur) ved ytterveggen mens jeg holdt på å jekke ved bæreveggen (brukte bare 3 jekker der).

Etter å ha sjekket vater på støttene under jekkene, var det bare å jekke de siste 5 cm som gjensto for å få nederste del av huset rett. Sjekket underveis dører og vinduer og vater på gulv i 1. og 2. etg. Som sagt i et tidligere innlegg er motsanden på jekken er en god indikator på vektfordeling mellom jekkene.

På det hjørnet som var seget mest, har jeg jekket det noe høyere enn vater da jeg regner det som realistisk at huset vil sige noe mer her.

Dette hjørnet av grunnmuren har vært ubelastet i x antall år, som en kunne se da det var en glippe mellom mur og bunnsvill. Når hjørnet nå får normal belastning, er det trolig det vil gå noe nedover i grunnen med tida.

Som mottiltak har jeg forsterket bankettene under hjørnet og gjort de 30-40 cm bredere en par meter inn på hver vegg for å få en større bæreflate. I tillegg er planen å fylle ut en del i skråningen for å få mer stabile masser og øke massetrykket mot grunnmur på denne siden.

Totalt er huset jekket opp ca 23 cm på det meste.

Aktuelle linker

  • Bilde fra jekkearrengement (rom nord-øst).

  • Rom sør-øst med hjørnet som var seget mest

  • Vater på stålbjelken (husets lengderetning)

  • Loddesnor kan skimtes såvidt. Ytterveggen har rettet seg opp 5-6cm i form av mindre "overheng"

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>